Blog

Nathalie Lippens / kledij  / Is jouw outfit al partyproof?
outfit samenstelling

Is jouw outfit al partyproof?

Het aftellen naar de feestdagen is begonnen. De straten en huizen worden versierd en ook de winkels halen hun mooiste feestkledij boven. Geen idee wat aan te trekken dit jaar? Nog niet op de hoogste van de nieuwe trends? Kort geef ik de nieuwste trends mee en enkele tips om het kiezen van DE outfit wat makkelijker te maken.

 

Al eens door de winkelstraten gepasseerd? Of de sites doorscrolled? Je zal het ongetwijfeld al gezien hebben dat goud en zilver heel veel terugkomt. Voordeel? Iedereen staat perfect met één van de kleuren. De zomer/wintertypes staan fantastisch met zilver en de lente/herfsttypes rocken met goud. Het is feestelijk en je fleurt de hele kamer op met deze kleuren. Ze zijn fris en leuk te combineren met andere kleuren. (roze met zilver bijvoorbeeld of blauw met goud)

  • Tip: probeer ze allebei en datgene wat je gezicht meer doet stralen/ opklaren is jouw kleur. Bekijk het ook eens buiten de paskamers, daar is er vaak een betere lichtinval dan in de pashokjes.

 

De volgende trend is iets vernieuwend. Je kwam het de voorbije jaren weinig tot niet tegen. Het is namelijk de fluwelen en velvet broeken, tops,.. Deze zijn speels, feestelijk en aangenaam om te dragen. Ze zijn leuk om samen te combineren of met andere stoffen. Onderaan vind je één van mijn favoriete combinaties. Een groene fluwelen broek met een zwarte top. Ga voor iets uitdagends van combinatie, bijvoorbeeld een zwarte fluwelen jumpsuit met een gouden glitter blazer.

  • Tip: Een fluwelen stof is glanzend en daardoor verbreed deze je lichaamsdelen. Als je dus een lichaamsdeel (bijvoorbeeld je benen) liever niet in de kijker zet, gebruik dan een andere stof.

 

De leukste en laatste “nieuwste” trend is de lace top. Één van mijn persoonlijke favorieten. Deze tops maken je outfit sexy. Ze zijn met alles combineerbaar. Draag ze op een jeans met een coole sneaker en je maakt de outfit wat casualer. Combineer ze met een stoffen broek of een rok, plus een leuke hak/ laarsje en je hebt een elegante/ feestelijke outfit.

Ook zijn ze ideaal voor de single ladies. De top toont niets, maar laat de verbeelding van de mannen spelen.

  • Tip: heb je smalle schouders, ga dan voor de spaghettibandjes. Eerder brede schouders ga dan eerder voor een bredere band of een mouw.

 

Dit zijn de meest voorkomende trends deze feestdagen, maar je hebt nog zo veel meer. Denk maar aan (nep)bont, glitter, basic black, wol,..  Meer dan keuze genoeg!

Hieronder kort enkele tips die bij het shoppen van pas kunnen komen:

  • Heb je twijfels bij een kledingstuk? Zoek dan iets anders. Als je niet meteen “wow” zegt, dan vrees ik dat dit kledingstuk niet veel meer dan de kast zal zien.
  • Ga niet voor alles. Neem niet én goud én fluweel én glitter. Je wilt niet voor te veel combinaties gaan. Kies liever 1 eyecatcher dan meerdere. Zo voorkom je dat de outfit met jou gaat lopen in plaats van dat jij met de outfit loopt.
  • Geen groot budget?! Ik ben er zeker van dat er in je kast nog leuke stuks liggen die je kan combineren met een leuke nieuwe jas of een nieuw topje. Niemand zal merken dat je iets ouds aanhebt. Ben je bijvoorbeeld een broek beu? Lijm er wat glitters op of snij er een shortje van. Als je creatief bent, laat maar zien en 1 ding is zeker. Jouw kledingstuk is uniek!
  • Snel zere voeten? Start de avond met leuke hakken en leg die platte maar in de auto of in je handtas. Zo kan je altijd wisselen. Zo moet je de avond niet sneller beëindigen vanwege de zere voeten.
  • Een grote of kleine handtas? Maakt niet uit. Wat heb jij het liefst? Voor de feestdagen zijn de glitters altijd wel leuk. En anders de basic zwarte. Die past overal bij.

 

Als laatste wil ik nog één tip meegeven die je altijd moet onthouden. Wees jezelf! Verander jouw kledingstijl niet omdat iets in de mode is, of omdat de anderen dat ook dragen. Wie ben jij? Wat draag jij graag? Ongetwijfeld zie je er dan veel beter uit dan in een outfit die jouw persoonlijkheid niet toont.

 

glitter blazer charline's closet clouds of fashion clouds of fashion loavies loavies

Charline’s closet                      Clouds off fashion                                      Loavies

Geen reacties

Geef een reactie