Blog

Nathalie Lippens / DIY  / Ready in 5 minutes
make-up in 5minuten

Ready in 5 minutes

Is de snooze knop ook bij jullie de grootste vijand? Elke morgen weer die moeilijke keuze, sta ik op en maak ik me klaar, of blijf ik nog even liggen. Laat ik deze keuze wat makkelijker maken voor jullie. Ik zal tonen hoe een 5’minute look moet, zo ben je snel klaar en zie je er ook goed uit.

 

Eerst en vooral begin altijd met een goed avond- en ochtendritueel. Het duurt niet lang, hoogstens 2 minuten en je gezicht heeft er veel deugd van.
Het beste is om 2 maal per dag je gezicht te reinigen. Zoek de juiste reiniger naargelang jouw huidtype (vettig, droog of gemengd).
TIP: Ga eens afwisselen! Gebruik niet constant je zelfde product. Wissel vaak af tussen 2 of meerdere. Naargelang welk product goed werkt voor je.

 

Laten we nu beginnen met ons haar. Wie houdt er niet van de messy dot? Je neemt je haren, draait het
tot een rondje, rekker erin en voila. Messy maar toch zeer klassevol. Kort haar? Geen probleem, maak met enkel je bovenste haren een dot en laat de rest maar hangen!

 

Over tot de make-up. Wat heb je nodig? Mascara, eyeliner/ oogschaduw, blush en lipgloss.  Niet veel toch?
Ben je iemand die niet zonder foundation of een bb crème kan, mag dit zeker ook. Let er gewoon op dat je het juiste kleur neemt. Test deze dus NIET op de hand, maar in je hals.

 

Nu gaan we onze ogen frisser maken. Hoe doen we dat? Heel simpel. Je neemt een eyeliner. Dat kan een potje zijn met penseel, een stift of een zwarte oogschaduw met penseel.
Geen paniek, ik ga je niet leren hoe je de perfecte wing doet, of we hebben elke morgen een uur of twee nodig.(ik spreek uit ervaring…)
Het enigste dat je moet doen is een fijn lijntje aanbrengen en klaar is kees. Dit geeft als optisch effect dat je ogen groter worden en dus frisser ogen.

Daarna werken we de ogen af met een mascara. Dit doen we enkel op de bovenste wimpers. De reden hiervoor is, dat je met het aanbrengen van de onderste wimpers, sneller een vermoeidere indruk geeft. Laat nu net datgene zijn wat we NIET willen.

 

Op naar de blush. Wat is nu een goede kleur? Ga naar de winkel en je ziet wel duizenden roze kleuren liggen. Als je een lichte tint hebt ga dan voor de lichtere rozes. Iets donkere teint? Dan mag je al snel naar de iets fellere kleuren gaan. De bronzen en bruinere tinten zijn zeer mooi bij personen met een gebruinde tint of vrouwen met rossig haar.
Nu neem je de borstel, dep een twee tal keer in het potje en VOOR het aanbrengen dep eerst even op je hand. Zo is het felste er al af en heb je zeker geen overdosis blush op je gezicht. Nu ga je van boven naar onder aanbrengen. Net onder de kaaklijn. Dit geeft twee effecten. Je ziet er goed uit en het versmalt je gezicht.

 

Nu nog afwerken met een gloss of een verzorgingslippenstift en we zijn klaar. Simpel en snel, niet? (TIP: Heb je volle lippen en zet je deze liever niet nog meer in de belangstelling? Ga dan voor een naturelle matte lipstick. Een gloss zal namelijk je lippen optisch vergroten, terwijl een matte kleur geen optische illusie geeft.)

 

Laat me zeker jouw resultaten zien en veel plezier met de extra snooze minuten die je nu zonder schuldgevoel kan nemen.

 

 

 

Geen reacties

Geef een reactie