Blog

Nathalie Lippens / DIY  / De ultieme kerstlook
christmasslook

De ultieme kerstlook

De ultieme kerstlook lijkt soms veel moeilijker dan het is. De look voor kerstavond houden we graag zacht en lief. Toch mag het net wat meer zijn. Stap voor stap zal ik jullie helpen met de make-up en geef ik tips voor een feestelijk kapsel.

 

Laten we starten met de ogen. Als je aan kerst denkt komen de kleuren rood en wit naar boven. Maar voor de ogen is dat misschien niet het mooiste. Laten we daarom goud, zilver of glitters nemen. Je ogen zullen er mooi uit komen en het geeft toch dat extraatje.

  • Tip: kies je voor glitters? Neem dan eerst een glitterprimer of lijm. (geen paniek, is niet schadelijk. Dit zal er voor zorgen dat de glitters mooi blijven plakken en niet tegen het einde van de avond een brij zijn geworden.)

Werk de ogen af met een dunne eyeliner of voor wie kan met een wing. Nu nog een mascara en de ooglook is compleet.

Delphine glitter gouden ooglook

Over tot de lippen. Wat heb je nodig: een rood potlood en een lippenstift. Begin altijd met een lijntje. Dit zal het opvullen makkelijker maken. Hoe begin je hieraan. Teken eerst het cupidoboogje. Daarna ga je op je onderlip een boogje zetten. Als dit is gedaan werk je van je mondhoek naar boven. Klaar? Invullen maar.

  • Tip: Ben je uitgeschoten of zat je er wat naast? Geen paniek! Neem een wattenstaafje en wat foundation of reiniger. Werk dat één stuk bij en niemand ziet het meer.

 

 

Nu nog een blush om je jukbeenderen naar voren te laten komen en je hebt een zeer mooie  en toch feestelijke look.

 

Nog het kapsel en we kunnen kerst vieren. Hier heb je verschillende opties die zeer leuk zijn met kerst.

  • Je kan kiezen voor krullen. Krullen staan voor romantiek en openlijk/lief. Geen krultang? Geen probleem. Je kan dit ook met je stijltang. Je neemt een lok en draait het verticaal naar beneden.

Geen stijltang? Ook daar heb ik een tip voor. Was je haar de avond ervoor. Maak verschillende vlechtjes. (hoe kleiner de vlecht hoe meer en kleiner de krullen) nachtje slapen en de volgende dag heb je de perfecte krullen.

  • Tip: onhandelbaar haar? Zet er een goede mousse op en haarlak. Zo zullen ze langer blijven.
  • Liever wat klassiek? Maak met je haar een hoge staart en rol deze dan op met een donut. Zo heb je een perfecte dot en oogt zeer elegant.
  • Is geen van beide je ding? Vlechtjes zijn ook super trendy. Je kan 1 grote maken, een vissengraat of je vlecht enkel je frou frou in. Gelijk wat je kiest. Het staat iedereen en je hebt toch dat extraatje.

       jasmin Bultinck

Dan rest er mij enkel je veel succes te wensen bij het kiezen van je look en vergeet vooral niet te genieten van kerstavond. Laat je omringen door familie en vrienden en haal die leuke herinneringen maar boven. Zalige kerst allemaal.

 

Geen reacties

Geef een reactie