Blog

Nathalie Lippens / essentials  / kostuum, jeans of sweatpants?
mannen, kledij, oudjaar

kostuum, jeans of sweatpants?

Oudejaar komt eraan en het feest is gepland, maar ook voor de mannen is de kledingkeuze niet vanzelfsprekend. Ze willen er natuurlijk ook goed uitzien, zonder overdressed te zijn. Draag je nu een maatpak of beter toch wat meer casual gaan met een jeansbroek? Graag geef ik ook jullie enkele tips om het combineren/ uitkiezen van de outfit vlotter te maken.

 

Als het van de vrouwen afhing denk ik dat iedereen, de mannen in een maatpak wilt zien. Wie ziet er nu niet goed uit in een pak? Het oogt zeer klassevol en laat je zelfzekerder overkomen. Bij een maatpak heb je 1 doorlopende kleur boven en onder. Hierdoor lijk je ook groter. Niks dan voordelen dus.

Alleen speelt de vraag is een maatpak nog wel in of ben ik dan niet te overdressed?

Een suit is alles behalve uit de mode. Dat is een tijdloos kledingstuk.

Let wel op dat als je een maatpak draagt dat je er ook zelfzeker in bent. Als jij, je er niet goed in voelt, dan toon je dit ook aan de anderen.

  • TIP: Zorg dat je kostuum niet te groot is, je zal dan kleiner lijken en het komt slordig over.

                 

Ben je toch niet zo’n maatpak fan? Geen probleem. Er zijn nog steeds andere outfits die ook feestelijk en stijlvol overkomen. Neem nu bijvoorbeeld een geklede broek. Ik heb het dan niet alleen over een stoffen broek, maar een eenvoudige zwarte jeansbroek bijvoorbeeld is ook goed. Doe daar een hemd met kostuumvest over. Zo heb je een even klassevolle look, alleen heb je toch geen overdressed gevoel.

  • TIP: Werk met dezelfde kleuren. Neem je broek en vest in eenzelfde kleur. Je creëert zo lengte.

                                                       

Toch liever casual? Neen dan hebben we het niet over trainingsbroeken of gescheurde broeken. Die mag je de dag erna aandoen als je aan het nagenieten bent van je feestje maar op oudejaar laten we deze toch in de kast.

Als ik het over casual heb dan bedoel ik een jeans met T-shirt en een trui. Je kan die perfect combineren met sneakers of een muts. Hier kan je ook meer spelen met kleuren. Als je alles in één kleur neemt mag dat ook, je outfit zal dan iets chiquer overkomen.

Als je de look iets stoerder wilt maken, combineer het dan met een leren jasje.

  • TIP: Ben je klein? Probeer dan 1 kleur te hanteren. Last van een buikje? Ga voor een effen iets donkere kleur bovenaan.

                            

Als laatste geef ik jullie graag deze tips nog mee. Dan zijn ook jullie volledig partyproof.

  • Doe telkens een zit-test bij het passen van hemden. Gapen de knopen ergens? Dan neem je beter een maatje groter.
  • Let erop dat de naden aan je jas/ hemd tot net over de schouders komen. Zo heb je de perfecte maat en zal je kledingmaat beter vallen.
  • Casual en chique samen combineren? Simpel! Doe een kostuum aan en combineer deze met je sneakers. Leuk en trendy!
  • Zorg dat je broek lang genoeg is, maar ook niet te lang. Als ze sleept over de grond, kan je ze langs binnen vouwen.
  • Je outfit hangt ook af van waar je naartoe gaat. Bij vrienden thuis mag het altijd iets casualer dan als je op restaurant gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder is mijn laatste tip, geniet van je avond en zet 2017 in met een knal!

Gelukkig Nieuwjaar allemaal en tot volgende week.

Geen reacties

Geef een reactie