Blog

Nathalie Lippens / essentials  / kleur, prints of strepen?

kleur, prints of strepen?

De solden lopen op zijn einde, dat wil zeggen dat de nieuwe collectie plaats krijgt in de winkels. Maar wat zijn nu de nieuwe trends voor 2017. Laat ons zeggen dat durf zijn plaats zal vinden dit voorjaar. Daarom help ik jullie graag op weg met enkele van mijn favoriete combinaties.

 

De nieuwe trends kort samengevat:

  • felle kleuren
  • prints en bloemen
  • verticale en horizontale strepen
  • denim (jeansstof)
  • opvallende mouwen
  • wijde broeken en rokken (back to the 90’s)
  • marineoutfits en kleurencombinaties (blauw- rood- wit)
  • trenchcoat

Nu ik de trends kort heb samengevat, geef ik graag enkele combinaties mee die je zowel voor werk als voor een feestje zal kunnen aandoen. Sommige zullen iets gewaagder zijn dan andere, maar geen paniek! Ben je iemand die liever voor eenvoud of voor soberheid is, ik zal bij elke foto noteren hoe je iets minder fel/ gedurfd kan maken.

Laten we beginnen met de felle kleuren. Wees niet bang om met  meer dan 1 felle kleur rond te lopen, doe er maar 2 of 3. Je kan kiezen om in dezelfde kleurenfamilie te blijven. Dit blijft dan eerder wat subtieler. Maar je kan ook clashen met 2 totaal uiteenlopende kleuren. Dan heb ik het over kleurencombinaties zoals paars met geel of blauw en oranje.

geel en paarse combi's         blauw en oranje combi's

Je kan deze combinaties met grote kledingstukken doen, maar je kan dit ook subtiel aanpakken door middel van enkel accessoires in een tegenstrijdige kleur te nemen.

Deze lente zullen jullie ook zeer veel strepen tegenkomen. De gekende bloesjes/hemden met verticale en horizontale strepen kenden we al, maar ook de broeken en strakke jurken doen mee. De broeken zijn ofwel volledig gestreept, ofwel een subtiele streep aan de zijkant. Deze laatste zijn iets minder formeel. Dus misschien niet om je sollicitatie af te leggen.

Om deze te combineren hoef je, je niet te beperken tot sobere/ 1 kleurige kledingstukken. Haal nu maar je lef/ durf naar boven en combineer dit met de andere nieuwe trend, namelijk de prints. Bloemen gecombineerd met strepen? Waarom niet? Ze zijn gedurfd, kunnen elegant zijn en slanken af. De prints verstoppen alles wat je niet wilt tonen en verticale strepen maken je groter. De horizontale strepen die smal zijn of niet helemaal evenwijdig lopen slanken ook af.

stripes and prints   stripes pants    stripes and prints    dress stripes

Hou je toch liever van de neutrale kleuren of kan je niet zo excentriek gaan vanwege je werk? Dan zijn de opvallende mouwen misschien wel iets voor jou. Ze ogen zeer professioneel, maar doen ons toch een klein beetje denken aan mouwen van flamingo dansers. Hoe combineren? Je kan dit op alles dragen. Fouten kunnen hier niet gemaakt worden. Met een kokerrok, leren rok, tutu of een plooirokje. Je kan dit ook op een jeansbroek of een stoffenbroek dragen, alles dus eigenlijk.

blazer blouse dress shirt

Als laatste heb ik voor de denim gekozen. Het is eigenlijk al een musthave geworden om een jeansjas in je kast te hebben hangen. Het maakt al je outfits zachter en iets stoerder. Deze lente gaan we een stapje verder en doen we alles in het denim. De broeken, T-shirts, jassen, etc. Maar een simpele jeansjas is passé, nu hangen ze er prints op of patches. Ze zijn dus wat gepimpt en geven een alternatievere look. Ideaal voor de komende festivals. Als dit niet je stijl is, hou het dan bij de klassieke, sobere denims. Je bent nog steeds in de mode.

denim dress denim pants denim suit denim

Voila dit zijn kort enkele combinaties waar ik persoonlijk wel van hou. Durf en kleur zijn de essentiële elementen deze lente. Laat je dus binnenkort maar lekker gaan in de winkels. Twijfel je over een kledingstuk? Vraag dan geen raad aan anderen, want persoonlijke smaak verschilt, maar neem je gsm en maak een selfie. Staat dit je aan? Kopen die handel! Niet tevreden met hoe je er uit ziet? Dan hang je het misschien beter terug i.p.v. te kopen en misschien nooit aan te doen.

Geen reacties

Geef een reactie