Blog

Nathalie Lippens / essentials  / Wat is jouw red carpet look?

Wat is jouw red carpet look?

Of het nu de Oscars, promnight, een opening of een exclusief feestje is, de zoektocht naar een outfit is een hel. Gelukkig hebben de acteurs/ actrices een styliste achter zich, die deze moeilijke keuzes op zich nemen. Maar wat als je die keuze zelf moet maken. De vragen stapelen zich al snel op. Zie ik er deftig genoeg uit? Past dit bij mijn figuur? Is het niet wat te gewoontjes? Moet ik misschien wat meer huid tonen?…

Laat me jullie helpen met enkele toplooks van de voorbije Oscars.

 

Men zegt altijd less is more, maar dan hebben we het niet over de hoeveelheid stof!

Ja die diepe uitsnijdingen zijn mooi en ik hou ook van een jurk met een hoge split. Maar te is te. Als je niet normaal kan stappen of bukken zonder dat je alles van jezelf (en dan bedoel ik ook alles) laat zien, hang dat kleed dan maar terug in de rekken. Qua aandacht zal je niet te kort komen, maar helaas niet de aandacht die je zou willen. Nog een nadeel. Je zal die avond niet honderd procent op je gemak lopen. Als je constant aan je kleed moet prutsen, is het ook niet aangenaam.

Dus hou het bij subtiel sexy. Ga voor een leuke décollete of split in je jurk, maar hou het zedig! Je doet er nog steeds iedereen de mond mee openvallen of jaloers kijken.

Nog een blikvanger is de open rug. Het is subtiel, maar geeft toch het nodige wow-effect.

oscar oscars 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga je voor lang of kort op deze feestjes? Als je de Oscars mag geloven is lang het van het. Maar ik ben ook voorstander van kort. Ga voor wat jij het liefste ziet.

Een lang kleed, geeft snel een chiquer, meer klasse gevoel weer, terwijl een kort kleed meer een feestelijk, luchtig gevoel weergeeft. Maar niks is mis met een “tutu” jurk. Je straalt ermee en is ideaal voor de after-party. Kan je niet kiezen tussen chique en fun. Combineer. Speel met je lange jurk. Geef ze veren of gebruik tule.

Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017

 

Geen fan van de nieuwste modetrends? Haal dan je inspiratie uit vroeger. De frulletjes van de jaren ’20 of de gouden details van de griekse periode. Het zijn tijdloze stukken en gewoonweg prachtig! Ik ben voorstander.

Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017

Ben je iemand die van eenvoud houdt en niet te veel tralala. Werk dan met de befaamde red lips. Soms is dat meer dan voldoende. Het straalt zelfvertrouwen uit en je bent zeer klassevol.

Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017

Last but not least. De mannen. Voor jullie staat 1 ding vast, het wordt een kostuum. (YES!)

Velen gaan hier voor het James Bond gehalte, zwart kostuum met een witte hemd en zwarte das. Toch kan je hier spelen. Wissel het eens om, of kies voor een iets andere hemd. Nog steeds très chique, maar het onderscheidt je wel van de massa.

Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017

Ga je als koppel? Probeer niet te matchen. Jullie hoeven niet beide rood of paars te gaan, maar ga voor je eigen smaak. Een beetje contrast met elkaar kan nooit geen kwaad.

Oscars 2017 Oscars 2017 Oscars 2017

Zo nu ben je helemaal klaar voor jouw eigen “red carpet” moment. Nog 1 tip: het mooiste dat een vrouw of man kan dragen is zelfvertrouwen. Just work it!

Geen reacties

Geef een reactie