Blog

Nathalie Lippens / essentials  / spring musthaves
spring

spring musthaves

Ja daar is ze! We hebben er lang op moeten wachten, maar de zon laat haar zien. Haal die zonnebrillen, sandalen en kleedjes/ korte broeken maar boven. Maar wat zijn nu de musthaves voor deze lente/zomer?

Het eerste en belangrijkste deze dagen is de zonnebril. Je ziet ze in alle kleuren en vormen. Maar wat past er nu bij jou? We beginnen met de vorm. Om de juiste vorm te kiezen moet je kijken naar je gelaat. Begin met al je haren in een staart te steken. Er mag niks voor je gezicht hangen.

Neem nu een lippenstift of een whiteboardstift en ga voor de spiegel staan. Teken nu jouw gezichtsvorm na. Ga op een afstand staan. Nu kan je al zien of je gezichtsvorm eerder hoekig of rond is.

Is het hoekig? Dan kan je nu verder kijken of je gezicht eerder vierkant, rechthoekig of driehoekig is. De reden waarom we dit bekijken is omdat je beter niet een vierkantige zonnebril met een vierkantig gelaat combineert. Zo maak je alles 1 geheel en valt er niks op. Door hier met een ronde bril te werken, komen de vormen van je gezicht meer naar voren.

sunglasses sunglasses sunglasses

Heb je een afgerond gezicht? Dan kan je ovaal (lang of kort) of een rond gelaat hebben. Hier gaan we de ronde brillen, minder snel kiezen maar gaan we voor de hoekige of ovale brillen.

sunglasses  sunglasses sunglasses

Een tweede musthave is de juiste fond de teint/ zonnecrème. Om ten volle te kunnen genieten van de zon en een mooi kleurtje op te doen, is het van groot belang telkens goed in te smeren met zonnecrème. Je bent achteraf niet alleen dankbaar omdat je geen kreeft bent, maar je huid is je ook zeer dankbaar. De krachtige UV-stralen doen alles behalve goed aan je huid en maken je huid ook ouder (rimpeltjes, vlekken)

Kan je niet zonder font de teint? (net zoals ik) kies dan eerst om je gezicht goed in te smeren alvorens de laag make-up aan te brengen. Soms heb je ook make-ups waar er een UV beschermer inzit. Die zijn wel iets duurder, maar alles voor je huid toch?!

Op dagen zoals deze, dragen we al wat minder kleren. Toch verkoelt het erg, wanneer de zon even schuilt achter een wolk. Daarom zijn sjaals altijd handig. Alleen passen onze wintersjaals niet in onze handtas of nemen ze alle plek in beslag. Daarom hou ik zo van die tussenseizoensjaaltjes. Ze zijn kleiner, dunner en toch super leuk. Dit jaar zijn de “stewardess” sjaals weer helemaal in.

Ze ogen klassiek, professioneel en toch zeer vrouwelijk. Je kan ze dragen zoals een stewardess, of je hangt ze wat meer open. Dit geeft een iets casual look. Maar heb je last van een bad hair day? Geen probleem, ze zijn ook leuk als een bandana.

spring spring spring

Een van mijn ultra favoriete kledingstukken ideaal voor de lente is de trenchcoat! Het is een tijdloos kledingstuk, die iedereen staat. Ze hebben ze in der loop der jaren ook gepimpt. Je hebt nog steeds de klassieke trenchcoat, maar ook in zijde of stof,… Het is een kledingstuk die je outfit vervolledigd en dames dankzij de riem creëer je taille, of voor diegene die al een mooie taille heeft, wordt ze extra benadrukt.

spring spring spring spring

Helaas zal het dit weekend iets minder weer worden.. Wat wel perfect is voor onze trenchcoat! Maar volgende week krijgen we hopelijk opnieuw de zon, zodat we onze nieuwe musthaves kunnen showen op de terrasjes met een heerlijke cocktail/smoothie!

Geen reacties

Geef een reactie