Blog

Nathalie Lippens / DIY  / van werk naar avondlook
work/date look

van werk naar avondlook

Je hebt het misschien ook al meegemaakt, dat je na je werk/ school onmiddellijk weg moet voor een afspraak met vrienden/ familie. Je hebt geen tijd om je outfit helemaal te veranderen of je haren/ gezicht opnieuw te doen. Vandaag geef ik enkele tips om van je werk/schooloutfit een avondlook te maken, in tien minuten.

Stap 1: werk met een blouse of hemd.

Kies die dag voor een hemd of blouse. Dit zijn twee stuks die altijd professioneel ogen, maar met enkele accessoires ook feestelijk, los. Kies je één in 1 kleur, dan kan je meer doen met de rest van je outfit. Kies je een opvallende print, hou de rest dan softer, braver. Zo blijft je gehele look in balans.

Hoe pimp je nu die blouse of hemd voor ‘s avonds? Heel simpel, begin al met ze een knopje of twee open te doen. Dit geeft onmiddellijk een lossere sfeer weer. Werk nu met een leuke ketting en klaar is kees.

Had je een uurwerk aan voor je werk? Combineer deze dan ’s avonds met een brede of 2 fijne armbanden. Dit oogt trendy en hip. Met een gouden of zilveren armband ga je nooit te ver.

Stap 2 : broek of kokerrok.

Laten we even een klassieke look boven halen, namelijk de secretaresselook. Bang om ouderwets over te komen? Nee geen paniek! Het is wel een klassieke look, maar ook tijdloos. Als je dit niet elke dag draagt komt deze voor je collega’s als verfrissend over. Als je ook de kleuren zwart en blauw niet te veel laat overheersen, gaat de look ook jong ogen.

Blauw en zwart mag zeker, maar ga dan niet voor de klassieke witte hemd of blouse. Kies kleur. Laat ook bij je schoenen of handtas wat kleur zien en er is niks klassiek meer aan.

Aan dit kledingstuk kunnen en gaan we voor jouw avond niets veranderen. Doordat we al de rest van je look  pimpen, zal dit basic kledingstuk voor evenwicht zorgen.

Stap 3: blazer of leren jack.

Hier heb je heel wat opties.. Je kan kiezen voor de klassieke blazer. Dat is een basisstuk die bij ELKE outfit past. Het oogt professioneel en chique. Deze kan je dan pimpen door ’s avonds je mouwen op te rollen tot 3 kwart. Het creëert taille en geeft  een lossere indruk.

Je kan ook voor de blazers met pofferige mouwen, wijde mouwen of “geen” mouwen kiezen. Deze zijn al iets gepimpt en passen zowel bij je look overdag als ’s avonds.

Laatste keuze is overdag geen vest, maar om er bij je afspraak een lederen jack op te doen. Dit zal je look onmiddellijk it’s casual en stoerder maken.

 

Stap 4:make-up

Doe niet te veel make-up aan om te werken. Zo kan je ’s avonds aan je look een rode lippenstift toevoegen en je ogen wat zwaarder aanzetten, door mascara, eyeliner of een glitteroogschaduw. 1 van de drie is voldoende. Nu heb je niet veel extra gedaan maar je look is helemaal anders.

Stap 5: haar

Kies je om met een staart te werken, laat dan ’s avonds je haren los. Spuit er een kleine hoeveelheid droogshampoo in, zo krijg je massale volume. Doe je jouw haren los tijdens het werk? Ga dan voor de nonchalante hoge dot of een vlecht langs je frou frou en je bent chique zonder overdrijven.

Zo nu ben je helemaal klaar voor zowel overdag als ’s avonds. Geniet ervan en dan nog even dit: “Beauty begins the moment you decide to be yourself!”

Geen reacties

Geef een reactie