Blog

Nathalie Lippens / Ideas  / Dé hotspots in Gent

Dé hotspots in Gent

Binnenkort ook een dagje vrij of kijk je al uit naar een shopzondag? Maar wat zijn nu de hotspots? Vandaag neem ik je mee naar mijn favoriete plekjes in Gent.

Laten we starten aan Gent-sint Pieterstation. Daar heb je één van mijn favoriete winkels, namelijk Charline’s closet. In dit winkeltje vind je kleding, accessoires, schoenen en handtassen. Je kan er dus buitengaan met een volledig nieuwe look. Het is een trendy winkel van casual sweaters (met leuke tekst) tot “girly-girly” kleedjes, rokjes. Voor elk type wat wils.Nog een extra reden om deze winkel een bezoekje te brengen. Charline’s closet is  enkel gevestigd in Gent en dus uniek.

Geen tijd om naar Gent te komen? Ga dan een kijkje nemen op hun site: www.charlinescloset.be. Voor vijf uur besteld is morgen in huis! Ik zet hieronder alvast enkele musthaves die nu in hun winkel liggen.

sneakers charlines closet bloes charlines closet clutch charlines closet broek charlines closet jas charlines closet

Van Sint pieterstation gaan we naar de Brabantdam. Daar is vorige week Clouds of fashion opengegaan. Deze zat oorspronkelijk enkel in Antwerpen, maar wegens succes nu ook in Gent. Qua stijl leunt die wat aan bij Charline’s closet, maar durft nog een beetje verder gaan. Ze hebben kledij van casual tot chique. Ben je iemand die sober en niet te uitbundig bent in je kleding? Geen probleem daar vind je zeker je goesting. Maar ben je iemand die wel eens wat meer durft of wat extravaganter kleed? Ook jij zal zeker met een zak boordevol nieuwe kleren/ accessoires naar buiten gaan.

De oprichtster Laurentine richtte deze zaak op door haar passie voor fashion en zoekt telkens weer trendy en hippe kleren/ accessoires uit voor jullie. Tweewekelijks wordt de collectie aangevuld met betaalbare kleding.

Ben je iemand die houdt van roze? Dan is deze winkel helemaal voor jou! Ideaal voor een nieuwe instapost. share youre love met #COF.

COF COF COF

Nu we niet ver van de Kouter zijn, springen we binnen bij & other stories. Opnieuw kan je er een volledige look kopen, tot GSM hoesjes toe. De stijl van deze winkel is eerder wat chiquer dan de vorige hierboven. You will love it or hate it. Ik persoonlijk kan deze winkel wel smaken. Vooral van hun zonnebrillen en hoeden ben ik  grote fan. Bij de nieuwe collectie hebben ze een collectie genaamd co-lab en die is prachtig! De kleuren zijn net alsof ze vermengt met elkaar worden. Is het gedurfd? Misschien, maar wie niet waagt niet wint!

Extra reden om deze winkel een bezoekje te brengen? Er is namelijk een wedstrijd bezig, waarin je jouw LA look met hun kleren moet posten en wie weet win jij een trip naar Los Angeles. Wie droomt daar niet van?

& other stories & other stories & other stories & other stories & other stories

Nu zijn we toch al even aan het shoppen dus tijd om iets te eten! Ben je een pastaliefhebber? Ga dan zeker naar de Kastart. Ze staan bekend om hun heerlijke spaghetti’s voor een goed prijsje. Ze hebben drie maten, dus ideaal voor kleine of grote eters.

Liever wat anders? Dan kan je gaan eten bij Godot of Faits Dîvers. Deze bevinden zich aan de korenmarkt en geven zowel de dagdagelijkse keuken als pasta’s of iets specialers. Ik vind ze alle drie even goed! (Mijn buikje gromt nu al)

Weer over naar het shoppen. Hier zit je uiteraard aan de Veldstraat en de Lange Munt dus winkels in overvloed. Op de Korenmarkt zijn er enkele nieuwe winkels geopend onder andere sissy- boy. Het is een kledingwinkel en een home winkel. Je komt binnen en je ziet al meteen een hele leuke gele zetel staan. Je kan hem meteen testen en wat zit hij goed!! Een beetje verder hangt er een groot ei waar je ook in kan uitrusten. Verder hebben ze in de home, glazen, decoratiestukken, lampen, kussens en noem maar op..

sissy boy sissy boy sissy boy

Maar ook de kleren zijn to die for! Heel wat kleding is van zijde of satijn. Ze zijn dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heerlijk om aan te voelen. De prijs is iets duurder, maar zeker betaalbaar. De kleding dat er hing was eerder subtiel qua kleuren of streepjes alom.

sissy boy sissy boy sissy boy

Wat genoeg van kleding? (is dat zelfs mogelijk?) Ga dan verder naar de Lange Munt en ga op je geur af. Je kan het misschien al raden.. We gaan naar de Lush. Een winkel vol met zeepjes en bathbombs. Je vind zeepjes in alle kleuren en vormen. Een flamingo, gouden paasei of een hartje? Het ligt er allemaal.

lush lush

We hebben nu al bijna alles gehad, van zeepjes tot kleding. Om het af te maken gaan we nog een cosmeticastore in en we zijn volledig blut… Ga de Lange Munt nog maar wat verder door en spring binnen in de Nyx. Daar vind je make-up van goede kwaliteit en voor een laag prijsje. Ben je niet zo’n make-up kenner maar wil je iets nieuws proberen? Vraag dan zeker raad aan de meisjes die daar rondlopen. Ze helpen je graag verder. Voor de durvers, ga voor de roze, blauwe eyeliners of lipsticks. Ze zijn echt super cool!

nyx

Dit waren mijn hotspots van Gent, die ook mijn portefeuille leegplunderen… Geniet van jullie dagje uit en laat jullie maar eens goed gaan! Raak je soms overwelmd van alle stuks die in de winkel hangen, zoek jouw winkel dan eerst even op. Scrol eens goed door de site en zo kan je op een rustige en gecontroleerde manier shoppen.

Geen reacties

Geef een reactie