Blog

Nathalie Lippens / Ideas  / zomer op de werkvloer…

zomer op de werkvloer…

Met de warme dagen dragen we het liefst zo weinig mogelijk kleren, short en top. Maar helaas zijn deze kledingstukken niet professioneel. Het is niet makkelijk om je professioneel te kleden in dit soort weer, maar graag help ik jullie hieronder met inspiratie en tips.

 

Als je kiest voor een kleedje of een rok is het belangrijk dat deze een gepaste lengte heeft.

Als je kleed aan je knieën komt of er net boven (3cm) dan is dit een professionele lengte. Deze mag je dan gerust met en hak gaan combineren.

Als je dan voor een iets korter kleed/rok (boven de knie) gaat, combineer deze dan telkens met een sandaal of sneaker. Zo maak je de look casual. Als je het anders met een hak zou combineren, kan dit goedkoop ogen.

Een lang kleed geeft al snel een vakantiegevoel. Probeer dit dan met een blazer en hakken/ sleehakken te combineren. Dit zal het iets chiquer en professioneler maken. Een neutraler kleur i.p.v. bloemen of felle prints is ook geschikter als je een meeting hebt.

summer work summer work summer work

Ga je voor een korter kleedje probeer de mouwloze of hemdjurken te mijden. Deze zijn voor thuis of op een feestje maar zijn niet ideaal voor op het werk. Een iets breder band of een mouwtje oogt professioneler. Hier in België zijn we nog iets te conventioneel als het gaat over een beetje bloot tonen.

summer work summer work summer work

Met een rok heb je meer opties omdat je dit met een top, blousse of T-shirt kan combineren. Eerst en vooral kies zeker geen jeansrok. Deze is niet voor op het werk! Een leuke plissérok of een driekwart rok is speels, fris en professioneel.

summer work summer work summer work

Tip: Een los kleedje/ rok gaat lekker mee met de wind en zal dus niet plakkerig voelen als je wat zweet. Ook de juiste stof bv. zijde is ideaal bij zo’n weer.

 

Is een short ok voor op het werk? Ja dat kan, maar kies dan een geklede short die een redelijke lengte heeft. Als je dit met een blousse combineert oogt het klassiek. Je hebt ook leuke kostuums voor vrouwen van blazer en short, dit met een neutrale T-shirt en je bent klaar om te werken.

summer work summer work summer work

Dan blijven de jump en playsuits nog over. Een jumpsuit is altijd een goed idee. Met een sneaker, hak of sleehak is de look af. Een playsuit is wat moeilijker omdat deze vaak kort zijn en snel op beachwear lijken. Een neutrale playsuit zonder te veel friemeltjes of te grote inkijk kan wel.

summer work summer work summer work summer work

Zo nu ben je helemaal klaar om te werken in dit warme weer, al zitten we liever op een terrasje met een fris drankje. Nog één laatste tip, bang van zweetvoeten? Leg in je schoen een inlegkruisje. Dit absorbeert en neemt de geurtjes op. Als extra kan je ook vooraf en erna spuiten met een speciale schoendeo of een theezakje in je schoen leggen.

Geen reacties

Geef een reactie