Blog

Nathalie Lippens / DIY  / DIY haar en gezichtsmaskers.

DIY haar en gezichtsmaskers.

Het is zeer belangrijk om jouw gezicht en haar goed te verzorgen. Zeker met deze warme dagen kan dit je haar uitdrogen, maar ook jouw gezicht lijdt aan de zon. Daarom moet je jouw gezicht en haar regelmatig voeden.

Deze maskers kunnen jullie met gemak zelf maken en meestal liggen de ingrediënten gewoon in jouw kast. Het is simpel en snel. Heb je te veel gemaakt? Geen probleem, nodig jouw vriendinnen uit en maak er een leuke avond van of doe er een folie over en zet het in de koelkast.

We beginnen met de gezichtsmaskers. Ik zal drie verschillende recepten geven, zo zit er voor ieder wat wils bij. Meng de ingrediënten goed met elkaar tot een smeuïg papje, smeer ze open op jouw gezicht en laat het 15 minuten werken. Na de 15 minuten gewoon afspoelen met lauw water en klaar.

Aardbeienmaskerdiy face mask

 • aardbeien
 • honing
 • yoghurt

Bananenmasker.

 • banaan
 • honing
 • citroensap

Kurkama (geelwortel).diy face mask

 • yoghurt
 • kaneel
 • honing
 • kurkama
 • snuifje zwarte peper

Over naar een haarmasker. Dit is opnieuw zeer makkelijk te maken. Als jouw mengsel gemaakt is, kan je het verdelen over jouw haar. Vergeet zeker niet jouw punten mee te nemen. Als alles is ingesmeerd, moet je een douchemuts of wikkel jouw haar in een folie. Laat dit één uur intrekken of 1h20min (de duur van een film). Nu goed uitspoelen en laat het drogen. Probeer het niet te föhnen en je zal de volgende dag voelen hoe zacht jouw haar is.

ingrediënten: diy face mask

 • één eetlepel honing
 • twee eetlepels olie
 • twee eetlepels kokosolie

verwarm deze oliën samen gedurende 15 seconden en klaar.

 

Nu hoef je enkel een leuke film te zoeken, popcorn en een goede fles wijn en jouw avond kan van start gaan. Geniet ervan dames/ heren.

Geen reacties

Geef een reactie