Blog

Nathalie Lippens / DIY  / Ik ga op reis en neem mee…

Ik ga op reis en neem mee…

We trekken er allemaal al eens graag op uit! Of het nu een strandvakantie of trektocht is, het is gewoon genieten en ontspannen. Het enige stresserend aan op vakantie gaan is het maken van onze valies. Wat moet er allemaal mee? Heb ik genoeg of weer te veel mee? Ben ik iets vergeten? Om dit stressvol moment wat te verlichten, heb ik een stappenplan met tips gemaakt zodat het inpakken vlotter gaat.

STAP 1: Maak een lijstje!

Eerst en vooral moet je beslissen wat voor reis het wordt. Wordt het een stapvakantie, een strandvakantie of een avontuurreis? Eenmaal je dat weet, kan je beginnen met het maken van een lijst. Op die lijst schrijf je alles wat je ZEKER nodig hebt. Hiermee bedoel ik de noodzakelijke spullen.

 • Ondergoed (meestal met wat reserve)
 • Sokkentravel
 • Tandenborstel, tandpasta
 • Shampoo, balsem, lotion, douchegel, deodorant
 • Parfum
 • Make-up
 • Borstel (evt. stijltang/ haardroger)
 • Pyjama
 • zwemgerief
 • Zonnecrème
 • Paspoort
 • Geld
 • Bankkaart
 • Reisdocumenten
 • medicatie

 

STAP 2: outfits

Dit is het moeilijkste deel van allemaal! Je wilt zeker voldoende meenemen, met uiteraard “voor het geval dat” nog een reserve outfit. Vaak dragen we ’s avonds nog iets anders dan overdag en voor we het weten ligt onze volledige kleerkast in de valies.

Nu moet je eerst en vooral altijd rekening houden met de kilo’s. Je wilt niet boven het maximale gaan of je moet een meerkost betalen.

Daarnaast moet je ook in gedachten houden,  dat je ginder zal shoppen. Ook die kleren moet je rekenen in het maximale toegelaten gewicht. Het is het best om 15% van je koffer daarvoor leeg te laten.

Bereken nu hoeveel dagen je op reis gaat en hoeveel outfits je in gedachten hebt. Neem nu als voorbeeld 4 dagen, dat is dan snel 8 verschillende outfits. Telkens 1 voor overdag en 1 voor ’s avonds. Met acht verschillende broeken, tops, truien/vesten zit je valies heel snel vol. Doe daarom vaak een mix en match.

travel travel

Wat is mix en match? Je kan met 4 kledingstukken als snel 2tot 3 compleet verschillende outfits maken. Door gewoon je broek met een andere top en kapsel te dragen heb je een nieuwe outfit. Bijvoorbeeld : een zwarte short combineer je dag 1 met een losse top en een jasje, kan je de volgende dag diezelfde short aandoen met een strakke bodytop. De ene look was classy en de andere casual. Niemand zal doorhebben dat je twee dagen dezelfde short aanhad.

Heb je niet veel plek in de valies maar wil je absoluut enkele avondlooks meenemen, speel dan met accessoires! Zo kan je met gemak jouw look van overdag pimpen. Doe er een grote ketting of grote oorbellen op aan. Een flashy armband bij. Eventueel een vestje en steek je lippen in het vuurrood. Voilà op één, twee, drie heb je een andere look, zonder dat het veel plek inneemt.

travel

STAP 3 : schoenen.

Dit is meestal mijn addertje onder het gras. Het neemt zoveel plek in, maar je kan nooit schoenen te veel meenemen toch?! Voor overdag heb je graag makkelijke schoenen en ’s avonds een leuk sandaaltje of hakje. Maar als we eerlijk en realistisch zijn, dragen we op reis bijna altijd hetzelfde, namelijk slipper/sandalen en goede stapschoenen. Heb je veel plek? Dan kan er nog wel een hak bij, maar  meer zullen we niet aandoen. Dus wees hard voor jezelf en neem enkel mee wat nodig is.

STAP 4 : prop het erin!

Alles ligt mooi klaargelegd en  het is tijd om de valies te vullen. Je zal zien dat na twee stukken al de helft van je valies gevuld lijkt te zijn. Ook hier hebben we een truc voor. In plaats van alles mooi op te vouwen, rol je elk stuk op. Je zal zien dat je veel meer plek over hebt en dat je niet op je valies hoeft te zitten om ze dicht te krijgen.

STAP 5: Enjoy!

De valies is klaar, de zin is er! Nu kan je maar één ding meer doen en dat is genieten! Prettige vakantie allemaal.

Geen reacties

Geef een reactie