Blog

Nathalie Lippens / beauty  / Wat doet 3L water per dag met je?
water

Wat doet 3L water per dag met je?

Ik had er al vaak over gelezen, maar nog nooit zelf geprobeerd. Volgens vele boekjes zou drie liter water per dag heel wat doen met je lichaam. Het is gezond, slankt af maar het zou ook jouw huid doen stralen. Na één maand kon je al een verschil merken. Het proberen waard toch?

Ik ging voor mezelf de uitdaging aan. 3L water per dag drinken, hoe moeilijk kan het zijn? Het was voor mij dan toch een onmogelijke opdracht. Ik dronk nooit al veel water, maar als ik ergens voor ga, doe ik dat ten volle. Ik kocht daarom enkele suikerloze grenadines en veel vers fruit. De grenadine was al snel niks voor mij. Enkel de citroen met spuitwater vond ik echt lekker. Maar bij mijn plat water had ik het liefst vers fruit zoals aardbeien. Het geeft een subtiele smaak af en geeft wat afwisseling.

water drinken

Nu kwam de grootste uitdaging, ik moest elke dag die drie liter nog behalen. Ik nam constant flessen water met me mee, maar om de drie liter te bekomen, voelde het als intraveneus water drinken. Ik gebruikte ook een app waar ik men cl water in kon markeren. Zo wist ik telkens hoeveel ik nog moest drinken.

water

2L water per dag was zeker haalbaar en ging zonder enig probleem, maar de drie liter is me maar twee keer over een hele maand gelukt. Toch merkte ik een verschil. Qua afslanken is een maand te kort om daarin verschil te zien, maar met mijn huid was er toch een verschil. Ik heb altijd last gehad van onzuiverheden op mijn huid. Zowel op mijn gezicht als mijn rug en decolleté. Dit was aanzienlijk verbeterd. De onzuiverheden waren geminderd tot zelfs verdwenen.

Voor mijn gezicht gebruikte ik die maand ook wel het drie stappenplan van clinique en kon dus een verkeerd beeld scheppen, maar mijn rug en decolleté hebben geen crèmes gekregen en die waren echt veel zuiverder geworden. Ik vond mijn huid ook stralen! Nu de maand weer om is, heb ik even wat minder water gedronken en mijn huid begint terug te verslechten, dus tijd om die liters weer binnen te krijgen…

Conclusie: Veel water drinken is dus echt gezond! Water is nog steeds saai en eentonig, maar met wat fruit of grenadine is het zo makkelijk om ze te pimpen en veel afwisseling te hebben.

1 Reactie
  • Leen Bytebier
    11 augustus 2017 at 10:07

    Met een beetje zakje bolero in je water scheelt het ook al. Zelf moet je zoeken hoeveel je van het zakje in je water doet. Ik kan gerust 5L met1 zakje doen…. Geeft een frisse smaak aan je water

Geef een reactie