Blog

Nathalie Lippens / DIY  / Op zoek naar de ideale foundation…

Op zoek naar de ideale foundation…

Krijg je soms ook de opmerking dat je er een beetje oranje uitziet? Of heb je last van schilfers of plekken in je gezicht vanwege je foundation? Ik help je graag verder bij het kiezen van de ideale foundation en hoe je die nu het best aanbrengt.

Eerst en vooral gaan we kijken welk huidtype je hebt. Op die manier gaan we kijken welke foundation de beste dekking gaat geven en waarbij je huid het beste zal kunnen ademen.

Droge huid: Bij een droge huid gebeurt het vaak dat je foundation gaat schilferen. Dit komt doordat je eerst en vooral je huid onvoldoende gevoed hebt met dagcrème en primer. Daarna is het ook van belang om een foundation op basis van water te kiezen. Deze zijn licht en laten je huid nog steeds ademen.

Vette huid: Vaak hebben deze personen last van acné. Voor deze huidjes heb je een primer die je inmasseert waardoor het blinken wegblijft. Over naar de foundation. Hier heb je vaak een dilemma.       Je kan hier kiezen voor een compacte foundation. Deze zal goed dekken, al je oneffenheden zullen verdoken zijn. Natuurlijk elk voordeel heeft een nadeel. De foundation is op siliconen basis en zal daarom goed dekken, maar zorgt er ook voor dat je huid niet meer kan ademen. Hierdoor los je niks op aan die oneffenheden maar kan je er net bij creëren. Soms droogt dit ook je huid uit en dan zal deze foundation wel helpen.

  • Tip: Kies je de siliconen foundation, las dan af en toe een no make up day in! Laat je gezicht rusten en verzorg ze met passende crèmes en cleaners.

Gemengde huid:  Hier kan je het best kiezen voor een foundation op waterbasis. Deze zal je huid laten ademen en zorgt ervoor dat je geen opgedroogde plekken hebt. Heb je nood aan een dekkende foundation? Geen probleem, maar na enkele uren zal je zien dat je droge plekjes hebt. Kies dan om hier wat dagcrème aan te doen. Zo voed je dat stuk huid terug.

Nu weten we al welke foundation we willen, maar hoe kiezen we nu het juiste kleur? Als je in de winkel komt zie je al die kleuren. Je neemt een tester en doet een beetje op je hand. Al snel heb je dan een verkeerd kleur vast. Ga altijd bij het testen van je kleur, op zoek naar het lichtste plekje op je hals/ gezicht. Zo zal je nooit een te donkere/ bruine kleur nemen.

  • Tip: kijk ook naar je ondertoon. Kijk naar de binnenkant van je pols. Is die eerder gelig, ga dan voor een warme foundation. Is die pols eerder rood, kies dan een koele ondertoon. Geen idee. In de winkel helpen ze je graag verder.
    • Extra tip! Bekijk dit in naturel licht. Winkels hebben vaak geel licht, dus vraag om even buiten te kijken.

 

Last but not least, het aanbrengen van de foundation. Kies voor een tool als je dit doet en niet met je hand. Met je handen kan je de hoeveelheid niet goed doseren en maak je zonder dat je wilt toch strepen.

Optie 1: Make-up borstel. Mijn favoriete borstel is de kattenborstel (zie foto) je neemt wat foundation op een CD of plaatje en neem een kleine hoeveelheid met je borstel. Schraap het langs de rand nog wat af. Zo voorkom lopers of kwabs op je gezicht. Strijk deze mooi uit. Deze techniek is simpel en je hebt niet te veel foundation genomen.

  • Tip: het gevoel dat het strepen nageeft. Neem dan een extra zachte ronde borstel en ga er in rondjes over. Dit neemt niks af, maar zorgt dat de foundation natuurlijk oogt.

 

Optie 2: De make-up spons/blender. Je ziet ze nu overal en in alle maten. Ze zijn leuk om te zien maar, ook zeer handig om te gebruiken. Eerst een vooral maak je je spons nat. Zo voorkom je dat de foundation in je spons trekt i.p.v. afgeeft op je gezicht. Neem terug wat foundation op je plaatje/ CD en dop je spons er lichtjes in. Nu dep je deze over je gezicht en pas dan gebruik je de spons om alles uit te wrijven of in onze term uit te blenden.

 

Dit is alles wat je moet weten over foundation. Gedaan met de oranje of overbruine gezichten en geniet van een naturelle, fris en egaal huidje.

No Comments

Geef een reactie