Kleur, stijl & imago

Nathalie Lippens / Over / Kleur, stijl & imago

Kleur-, stijl- en imagoconsulent

Bij een kleurconsultatie kijken we samen welke kleuren jouw gezicht meer doen opklaren en uw goede aspecten nog meer naar boven doen halen.

Door verscheidene doeken op u te leggen, kan ik bepalen of u een zomer, winter, herfst of lente type u bent. Eenmaal dat we dit onderzocht hebben, gaan we een stapje verder.

Nu weet u al welk type u bent, maar welke kleuren staan u nu het beste. Iedereen heeft enkele topkleuren. Ook deze zal ik via doeken achterhalen. Wilt dat dan zeggen dat u enkel deze kleuren mag dragen? Absoluut niet!

Als laatste stap gaan we kijken welke kleurencombinaties er zijn en hoe u die kan toepassen. Ik zal nooit kleuren van u afnemen of u uit uw comfortzone halen, maar ik zal net uw kleurenpalet verruimen.

Op het einde kan u dan kiezen om een kleurenpakket te kopen, zodat u, als u gaat winkelen, met uw eigen kleurenpasje makkelijker kan shoppen.

Stijlconsultatie

Bij een stijlconsultatie bespreken we welke lichaamsaspecten u meer in de verf wilt zetten en welke u eventueel wilt verdoezelen. Door uw lichaamstype te bepalen kunnen we gericht kijken welke kleren u beter zullen passen.

Ook bekijken we hoe uw persoonlijkheid is en hoe we die in kleren kunnen omzetten. Bij kleding hebben we vier verschillende stijlen. Één van die stijlen zal met uw persoonlijkheid matchen. Via de juiste kleding en stijl kunnen de mensen op straat meteen van uw persoonlijkheid overtuigen, al van bij de eerste indruk.

De juiste kleding wilt zeggen dat u zelfverzekerd over straat kan lopen.

Imagoconsultatie

Als u bijvoorbeeld een rocker bent, maar voor uw job professioneel moet uitzien, zal ik kijken hoe we die twee kunnen combineren. Het is niet de bedoeling dat u niet meer uw eigen persoonlijkheid kan zijn.

Ook kleuren zeggen veel over karakter. Als u dus in een zakelijke wereld moet werken en uw topkleuren zijn geel (emotionele kleur) komt dat niet altijd overeen. Helaas is de eerste indruk zo belangrijk dat een kleur die negatief kan beïnvloeden. Samen zullen wij hierop een oplossing zoeken, zodat en uw karakterkleur en uw professionele kleur overeen komen.