Blog

Nathalie Lippens / Decoration  / Coronaproof wedding

Coronaproof wedding

Ben jij of ga jij trouwen tijdens corona?
Het plannen van jouw huwelijk heeft je ongetwijfeld al heel wat stress opgeleverd.
Steeds weer die onzekerheid of jouw dag kan doorgaan en in welke omstandigheden is allesbehalve makkelijk.
Tijdens deze blog geef ik jullie graag wat inspiratie om een coronaproof wedding te organiseren.

Een trouwfeest zonder mondmaskers, dat is nog even verre toekomst.
Als bruidskoppel en entourage is het steeds leuk om een gepersonaliseerd mondmasker te voorzien. Zo kan je er toch nog je eigen stijl van maken.
Door jouw masker te personaliseren, maakt dit weer een extra aandenken aan deze speciale trouw.
Dit kan een masker zijn gemaakt uit resten van jouw trouwkleed/ kostuum, een masker met jouw initialen en/ of datum op,..

Als je graag alle genodigden in hetzelfde mondmasker wilt zien of zeker wilt zijn dat iedereen een mondmasker bij heeft dan zijn volgende ideetjes wel iets voor jou. Het zijn die kleine extraatjes dat de genodigden niet snel zullen vergeten van jouw trouwfeest.

Ook het ontsmetten van handen staat centraal tijdens evenementen, dus bij een trouw is dat niet anders.
Je kan steeds een flesje aan de inkom zetten of van die ontsmettingspalen. Dat is uiteraard zeer goed, maar ook hier heb ik enkele ideetjes om ook dat feestelijker/ romantischer aan te kleden. Zo blijft alles in jouw sfeer/ thema van de trouw, zonder dat corona de overhand neemt.

Hoeveel personen een trouw mogen bijwonen hangt steeds af van de cijfers en de beslissingen van onze veiligheidsraad. Binnen of buiten trouwen maakt hier wel een groot verschil…
Buiten mogen we vaak meer personen toelaten dan binnen, omdat we dan meer afstand kunnen voorzien.
Helaas is het weer in België zeer wisselvallig, waardoor we wel een alternatief of schuilmogelijkheden in acht moeten houden.
Ook voor de ceremonie kan je hier met verschillende mogelijkheden werken. Dit kan door iedereen op rijen ver uit elkaar te zetten.

We moeten nu meer werken met kleine hoekjes. Ook het eten/ drinken moet apart geserveerd worden.
We kunnen nog steeds een buffet voorzien, zonder dat iedereen hetzelfde bestek of schalen moeten aanraken.

Dit in combinatie met een gezellige intieme sfeer waarin je zou vergeten dat je met bubbels moest werken, maakt jouw trouwfeest onvergetelijk en zeer romantisch!

 

Als laatste zag ik nog deze foto verschijnen en wou die toch met jullie delen. We hebben nu alles besproken om jullie trouw zo gezellig mogelijk, maar toch coronaproof te maken. Behalve de begroeting. Ik hoop van harte dat knuffels en kussen snel weer mogen, maar tot dan vond ik dit een leuke oplossing. Zo ben je toch dicht bij elkaar en kan het even zonder mondmaskers zodat we elkaars mimiek kunnen zien.

 

Tot slot wil ik jullie graag meedelen dat het allerbelangrijkste is om te genieten van jullie dag.

No Comments

Geef een reactie