Blog

Nathalie Lippens / beauty  / Hoe jouw bruidskapsel vinden?

Hoe jouw bruidskapsel vinden?

Als hairstylist krijg ik heel wat bruidjes over de vloer. Heel vaak weten bruiden niet goed wat ze willen of wat bij hun past. Hierdoor komen ze soms onzeker naar de bruidsproef of laten hun beslissingen van anderen afhangen.
Als we dan inspiratie opzoeken op internet krijg je duizenden verschillende kapsels te zien, waardoor de keuze nog moeilijker wordt. Graag geef ik jullie enkele tips zodat jullie het perfecte kapsels vinden.

Tip 1: Zoek altijd foto’s in eigen haarkleur. 
Als je online inspiratie zoekt voor kapsels, kijk dan naar kapsels in jullie eigen haarkleur. kapsels in een andere haar kleur geeft vaak een hele andere look. Bij lichtere haartinten heb je iets meer diepte en komt een detail in het haar meer over. Dit komt doordat lichtere haartinten meer kleurverschillen hebben. Hierdoor raden wij bruiden met een donkere haarkleur vaak een balayage of andere tint extensions aan.

 

 

 

 

VIoletta curls waterfall brade romantic wedding hair

hair updo

 

Tip 2: Test al verschillende kapsels tijdens je pasbeurt.
Een bruidsproef voor haar en make-up valt meestal tussen de 3maand en 6weken voor de trouw. Dat wilt zeggen dat de bruid al een bruidsjurk heeft gekozen. Tijdens de eerste pasbeurt of kiezen van de jurk raad ik al aan om enkele kapsels te testen. Hiermee bedoel ik dan test los haar, een half opgestoken kapsels of volledig opgestoken. Dit kan je gewoon met je hand test en hoeft dus niet veel tijd te kosten. Zo krijg je wel al een beeld hoe het met jouw kleed zou staan en wat je liever ziet. Wens je krullen op jouw dag. Krul jouw haren alvorens thuis, voordat je naar je pasbeurt vertrekt.

Tip 3: Staar je niet dood op online inspiratie. 
Ik wil niet de boeman zijn, maar heel wat kapsels online (pinterest) zijn niet mogelijk met jouw haar.
90-95% van de kapsels bestaat uit extensions… Om veel volume te creëren  heb je ook veel haar nodig. Dus heb je zelf dun tot korter haar, wees er dan van bewust dat vele kapsels niet zal lukken zonder toevoeging van extensions.
Omgekeerd heb je net super veel en dik haar? Zoek dan zeker ook naar volledige opgestoken kapsels. Dit omdat losse of half opgestoken met krullen niet altijd haalbaar zijn. En dan heb ik het op behouden van krullen. Hoe zwaarder het haar, hoe sneller de krul zal doorzakken, ongeacht de maatregelen we nemen.

Als je kapsels ziet die je mooi vindt, stuur ze vooraf al eens door naar jouw hairstyliste. Zij weten zeker wat kan of niet kan met jouw haar.

 Tip 4: zoek een hairstylist in de stijl die je mooi vind. 
De meeste haarstylisten kunnen verschillende stijlen aan (bohemisch, klassiek,…) Maar dat gezegd zijnde zijn we vaak wel meer gespecialiseerd in een bepaalde stijl. Wil je dus zeker zijn dat je kapster het kapsel aan kan, kijk dan eens naar hun portfolio of instagram. Als je er een goede vibe bij hebt dan zal het ook een match zijn.

Ik hoop dat deze tips je verder helpen. Ben je nog op zoek naar een bridal stylist voor je trouw? Aarzel dan niet om me te contacteren.

 

No Comments

Geef een reactie